VoIP

VoIP telefonie staat voor Voice over Internet Protocol en zorgt ervoor dat spraak kan worden getransporteerd over een datverbinding. Bij VoIP telefonie bel je dus via het internet. 

3CX Wat is het?

3CX is een van de grootste VoIP PBX-fabrikanten van dit moment. Ze staan bekend om hun complete telefoniesoftware met talloze functies voor Unified Communications (bellen via een pc), VoIP-telefonie chat en videogesprekken. Dankzij de hoge schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid is 3CX de ideale VoIP-telefonieoplossing voor diverse bedrijfsomgevingen. Zo wordt de software breed toegepast door o.a. het MKB, callcenters, flexwerkers en enterprise bedrijven.

In het kort

Hoe werkt het?

Een van de voordelen van 3CX is dat u zelf kunt bepalen waar u de 3CX telefooncentrale installeert. Kiest u voor lokale installatie, dan kunt u de software laten draaien op een bestaande server of op een mini-pc. Geeft u de voorkeur aan werken via de cloud? Host 3CX dan zelf bij de gewenste cloudprovider (met standaard Linux VPS) of laat een 3CX-hostingpartner het werk doen. 3CX kenmerkt zich door een eenvoudige installatie waardoor het telefoonsysteem in slechts 10 minuten al klaar voor gebruik is. Sluit uw IP-telefoons, gateways of softphones aan op het netwerk en 3CX start het configuratieproces automatisch.

Waar u de 3CX software ook installeert, u behoudt de volledige controle over uw telefooncentrale. Via de overzichtelijke beheerconsole beheert u alle aangesloten IP-telefoons en kunt u eenvoudig firmware- en software updates installeren. Doordat alles in eigen beheer blijft, bespaart u een hoop kosten.