Microsoft brengt bètaversie vernieuwde Outlook-app voor Windows uit

26 juli 2022

Microsoft is begonnen met het testen van de vernieuwde Outlook-app onder deelnemers van het Office Insiders Beta-programma. De desktopapp heeft veel overeenkomsten met de huidige webversie van de mailclient.

Hoe kun je de bètaversie testen?

Om in aanmerking te komen voor de bètaversie van de Outlook-app moet een tester een betaalde versie van de zakelijke of educatievariant van Office 365 of Microsoft 365 gebruiken, zo legt Microsoft uit. Wanneer Build 15225.20000 of nieuwer geïnstalleerd is, verschijnt er een opt-inknop rechts bovenin het Outlook-scherm.

De vernieuwde Outlook-applicatie ondersteunt onder meer de functionaliteiten van Microsoft Loop. Ook kunnen bètatesters door middel van het commando @naamvanhetbestand direct documenten en bestanden in een mail verwerken, mits het beoogde bestand in OneDrive staat. Tot slot introduceert de nieuwe Outlook-app de To-Do-functie onder het Mijn Dag-tabblad, een nieuwe vormgeving van de Agenda en een slimme functie waarbij Outlook zelf filtert op belangrijke e-mails die nog een antwoord vereisen.

Meer weten over Microsoft 365, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.